Wie zijn wij


Het Bedrijf is in 2005 opgericht onder de naam Optima-Knit B.V. door Jan Opsteegh. In 2007 is Optima Textiles B.V. Opgericht door Jan Opsteegh en is het bedrijf onder deze naam verder gegaan. Sinds 2017 is schoonzoon Joost van Hesteren werkzaam bij Optima Textiles en per 2022 is Joost van Hesteren de huidige eigenaar van het bedrijf. We combineren het enthousiasme van een jong bedrijf met de knowhow van ervaren medewerkers. Door persoonlijk klantcontact, openheid en betrokkenheid vergroten we de binding en het enthousiasme. Onze medewerkers zoeken dagelijks naar verbetering en optimalisatie in de (productie)processen We zijn uiterst flexibel en passen telkens onze werkwijze aan om nóg klantgerichter en verrassender te worden. Immers, alleen door optimale samenwerking bereiken we telkens weer het beste resultaat en blijven we in staat om de hoogst mogelijke service te leveren aan onze klant. Met onze kennis en creativiteit gaan wij tot het uiterste om elke wens te kunnen vervullen. Pas wanneer de klant volledig tevreden is, zijn wij dat ook. Voor Optima Textiles is het vervaardigen van elke tricot een ambacht. We hebben passie voor het vak en oog voor detail.

Met onze rondbreimachines produceren we een mooi assortiment fijne tricotstoffen. Daarnaast zijn we uitstekend ingevoerd in de internationale textielwereld. Door onze uitgebreide netwerk van professionals in het vak, vinden we altijd de beste garens, breisels en technieken om uw project zo optimaal mogelijk te kunnen produceren. Een intensieve samenwerking en jarenlange relaties met de ververijen en confectieindustrie maken het mogelijk om de verwerking tot optimaal eindproduct te verzorgen.

Onze motivatie om eventueel in nauwe samenwerking tricot naar wens te produceren heeft geleid tot een snel groeiend klantenbestand tot over de landsgrenzen. Dat is zeker ook te danken aan onze moderne bedrijfsvoering waarin afspraken staan en calculaties correct zijn.

Is uw interesse gewekt? En ben u benieuwd wat wij voor uw specifieke toepassing kunnen betekenen? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak om uw wensen met ons te delen. We staan graag voor u klaar om ook voor u de perfecte oplossing te ontwikkelen.